انرژی دریایی

شرکت مهندسی دریا انرژی سولار

انرژی دریایی

شرکت مهندسی دریا انرژی سولار

با بهره گیری از دانش و تکنولوژی پیشرفته روز دنیا در زمینه طراحی و تامین و اجرای تصفیه خانه آب و فاضلاب در زمینه های زیر فعالیت می نماید
1 - طراحی و اجرای تصفیه خانه های فاضلاب بهداشتی - انسانی
2-طراحی و اجرای تصفیه خانه های فاضلاب صنعتی از قبیل: پالایشگاه ها ، کشتارگاه ها، صنایع لبنی، خطوط رنگ، صنایع غذایی، کاغذسازی و ....
3-طراحی سیستم های تصفیه آب RO ،UV ، ازن
4-طراحی، ساخت و نصب تجهیزات الکترومکانیکال تصفیه خانه های آب و فاضلاب
5- بهره برداری و راهبری تصفیه خانه های آب و فاضلاب و افزایش راندمان تصفیه خانه های موجود
6-طراحی و اجرای شبکه های آب و فاضلاب

۸ مطلب در مهر ۱۳۹۴ ثبت شده است

معمولا از سپتیک تانک ها برای فاضلابهای بهداشتی استفاده می شود. بنابراین در اینجا روش محاسبه ظرفیت سپتیک تانک برای فاضلابهای بهداشتی آمده است. براساس استانداردهای موجود ظرفیت سپتیک تانک را برابر حجم فاضلاب تولید روزانه در نظر می گیرند. بنابراین جهت تعیین ظرفیت سپتیک تانک مورد نیاز ابتدا باید حجم فاضلاب تولیدی روزانه را محاسبه نمود. حجم فاضلاب بهداشتی معمولا به تعداد افراد تحت پوشش بستگی مستقیم دارد.

در جدول زیر مقدار تولید فاضلاب به ازای هر نفر در شرایط مختلف آمده است.

ردیف محل واحد محدوده مقدار معمول
لیتر در روز لیتر در روز
1 واحدهای مسکونی شهری نفر 80-150 120
2 ویلاهای تفریحی نفر 120-200 150
3 ساختمانهای اداری نفر پرسنل 8 ساعته 30-60 50
نفر پرسنل 24 ساعته 70-100 90
4 کارخانه ها و کارگاه های صنعتی نفر کارگر 8 ساعته 40-70 60
نفر کارگر 8 ساعته با امکان استحمام 90-120 110
5 کارگاه های ساختمانی نفر پرسنل 8 ساعته 40-80 60
نفر پرسنل 24 ساعته 80-120 100

بنابراین برای محاسبه ظرفیت سپتیک تانک باید تعداد نفرات را در سرانه آنها مطابق جدول فوق ضرب نمود. عدد حاصل برابر حداقل ظرفیت مورد نیاز برای سپتیک تانک می باشد. برای روشن شدن بیشتر مطلب به مثالهای زیر توجه نمایید.

مثال 1: می خواهیم ظرفیت سپتیک تانک مورد نیاز برای فاضلاب بهداشتی یک کارخانه تولیدی را محاسبه نماییم. این کارخانه در دو شیفت فعال می باشد که در شیفت اول مجموعا 150 نفر کارگر و پرسنل اداری و در شیفت دوم 80 نفر کارگر مشغول کار هستند.

طبق سرانه ردیف 4 جدول فوق سرانه هر نفر پرسنل یا کارگر در هر شیفت 50 لیتر می باشد. جمع کل پرسنل 230 نفر است بنابراین ظرفیت مورد نیاز از حاصلضرب عدد 230 در 50 بدست می آید که معادل 11500 لیتر خواهد شد. با توجه به ظرفیت های استاندارد در این مثال استفاده از یک سپتیک تانک به ظرفیت 12 مترمکعب پیشنهاد می شود

  • علی حسینی

محتویات فاضلاب از طریق لوله های ورودی وارد مخزن بتنی می شود و این فاضلاب پس از ورود به مخزن به سه حالت جامد،مایع و گاز تقسیم می شوند.لایه ی زیرین یا همان ته نشین شده لجن ها هستند لایه دیگر ذرات معلق هستند که سبک ترند و شامل روغن و چربیها و صابونها و دیگر پساب های ناشی از استحمام اند. اولین مرحله فرآیند تسویه همان ته نشینی جامدات است به دلیل عدم وجود اکسیژن در مخزن سپتیک تانک باکتری های آنائروبیک شروع به فعالیت می کنند و املاح موجود را به نمک های آلی و گازهایی چون هیدروژن و متان تبدیل می کنند برای جلوگیری از بوی بد ناشی از این پساب ها روی مخزن سپتیک تانک درپوشی می گذارند هر چند سال یک بار باید قسمتی از لجن های آن را با پمپ کردن از سپتیک تانک خارج نمود . با ته نشینی لجن فقط مایع فاضلاب باقی می ماند که تا حدود ٧٠ درصد مواد آلی آن حذف شده اند همزمان و متناوب با تجزیه لجن در مخزن بتنی گاز تولید می شود که به صورت حبابهای ریز به سوی سطح مایع صعود می نماید. گازهای مزبور در حین برخورد به فاضلاب وارده مولکولهای گاز را با موجودات ریز که عامل اصلی عملیات تجزیه اند جذب می کنند. ذرات مزبور در سطح مایع تجمع یافته و به تدریج آن را سنگین و ضخیم می کند تا آنجا که کف مذکور در اثر افزایش وزن اندکی زیر سطح مایع قرار می گیرد. گسترش لایه های شناور گاهی به میزانی است که سطح زیرین آن حتی تا درون فاضلاب اصلی نیز ادامه می یابد. پیدایش این وضع معمولاً همزمان با افزایش لجن در کف مخزن است و نتیجتاً گذرگاه فاضلاب در داخل مخزن آنقدر کوچک می شود که فرصت کافی برای ته نشین شدن مواد معلق فاضلاب تازه تخلیه شده باقی نمی ماند و در نتیجه در پساب مخزن بتنی مقدار قابل توجهی مواد شناور مشاهده خواهد شد. اشکال مزبور را می توان با تخلیه و تنظیف منظم مخزن بتنی مرتفع کرد. 
در حقیقت و با توجه به تعاریف فوق، سپتیک تانک حوض ته نشینی ساده ایست که در آن فاضلاب با سرعتی کم و بطور مداوم در جریان است لذا مواد معلق ته نشین شده بصورت لجن در کف انباره با کمک باکتری های بی هوازی هضم میشود، و در نتیجه تبدیل به مواد آبکی و گازی شکل می گردد و از حوض خارج می شود لذا از مقدار لجنی که باید تخلیه شود کاسته می شود،بطوریکه تخلیه لجن حداکثر یک بار درسال و در نهایت ۵ سال یکبار نیاز به خالی کردن پیدا می کند.
نکته مهمی که باید حتماٌ رعایت شود این است که در تمام مدت مقدار فاضلابی که از آن خارج می شود برابر با مقدار فاضلابی باشد که وارد سپتیک تانک می شود. پساب های باقیمانده از این فعل و انفعالات به صورت پساب هایی در می آیند که برای محیط زیست بسیار مضر و عامل بیماری های خطرناکی هستند بنابرین هرگز نباید این پساب ها مستقیماً جذب آب های زیر زمینی و منابع آب جاری شوند از این رو باید این مایع از مخزن بتنی خارج شده و وارد حوضچه های کلر زنی و بعد از آن دفع گردد.

  • علی حسینی

سپتیک تانک

سپتیک تانک حوض ته نشینی ساده ایست که در آن فاضلاب با سرعتی کم و بطور مداوم در جریان است لذا مواد معلق ته نشین شده بصورت لجن در کف انباره با کمک باکتری های بی هوازی هضم میشود، و در نتیجه تبدیل به مواد آبکی و گازی شکل می گردد و از حوض خارج می شود لذا از مقدار لجنی که باید تخلیه شود کاسته می شودبطوریکه تخلیه لجن حداکثر یک بار درسال و در نهایت 5 سال یکبار نیاز به خالی کردن پیدا می کند.  نکته مهمی که باید حتماٌ رعایت شود این است که در تمام مدت مقدار فاضلابی که از سپتیک خارج می شود برابر با مقدار فاضلابی باشد که وارد سپتیک تانک می شود. سپتیک تانک ساده ترین و پر کاربردترین واحد مورد استفاده در تصفیه فاضلاب به ویژه فاضلاب های بهداشتی - انسانی است.

سپتیک تانک در واقع یک مخزن ته نشینی کوچک از جنس پلی اتیلن و یا بتنی و یا فایبر گلاس میباشد که به دلیل زمان ماند طولانی فاضلاب تحت اثر باکتری های غیر هوازی به حالت معلق در می اید . سر پوشیده نمودن سپتیک تانک به منظور جلوگیری از بوی نا مطبوع می باشد .اهمیتی که مخزن سپتیک تانک در کاهش الودگی و مواد الی فاضلاب دارد اغلب به عنوان یک راه حل موقت دفع فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش کلیه فاضلاب منزل و یا محل کارویا بوسیله فاضلاب رو ساختمان وارد  مخزن سپتیک تانک می گردد. سپتیک تانک مخزنی است که توسط حداقل یک دیواره به دو بخش نامساوی تقسیم شده است. در بخش اول سپتیک تانک مواد و ذرات درشت ته نشین شده و در کف مخزن انباشته می شوند. چربی ها و روغن های شناور نیز بر روی سطح مایع درون سپتیک تانک پلی اتیلن تجمع می نمایند.میکروارگانیسم های موجود در فاضلاب در شرایط بی هوازی بخشی از مواد آلاینده را تجزیه کرده نموده و باعث کاهش بار آلودگی فاضلاب درون سپتیک تانک می گردد. دیواره تعبیه شده بین ناحیه اول و دوم سپتیک تانک باعث ممانعت از عبور مواد ته نشین شده و چربی های شناور ناحیه اول به ناحیه دوم می گردد.بدین صورت پساب زلال شده درون سپتیک تانک به بخش دوم منتقل شده و در نهایت پساب سپتیک تانک از طریق یک لوله خروجی از مخزن سپتیک تانک بیهوازی خارج می گردد. پساب خروجی معمولاً وارد چاه جذبی می گردد.

مزایای سپتیک تانک :

-  سرعت اجرا بالا

-  مناسب برای زمین های دژ و یا زمین هایی که قدرت جذب بسیار کمی دارند و یا مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی در آن بالا باشد

- استحکام بسیار بالای جداره و امکان مدفون کردن آنها

- مقاومت بسیاربالا در مقابل خوردگی و مواد شیمیایی

-  به دلیل استقرار در زمین مکانی را اشغال نمی نماید

- دارا بودن پوشش ضد UV

- مناسب جهت تصفیه پساب واحدهای کوچک

- بدون نیاز به مصرف انرژی

- قابل نصب در هر عمقی متناسب با پروژه

-  هزینه بسیار مناسب

-  بدلیل عدم استفاده از وسایل الکترومکانیکال نیازی به تعمیر و هزینه نگهداری و اپراتور ندارد.

  • علی حسینی

از طریق لوله ورودی وارد بخش اول سپتیک تانک می شود. این بخش که توسط یک دیواره جدا کننده از بخش دوم مخزن جدا شده است، حجمی معادل دو سوم از کل حجمسپتیک تانک را شامل می شود. با ورود فاضلاب به این بخش، مواد معلق و ذرات خارجی به سبب وزن بیشتر خود به سمت پایین حرکت کرده و در کف مخزن ته نشین می شوند. روغن و چربی ها نیز به دلیل اینکه دارای وزن مخصوص کمتری نسبت به فاضلاب هستند، به سمت بالا حرکت نموده و بر روی سطح شناور می گردند.

تجمع مواد ته نشین شده در کف مخزن باعث ایجاد توده ای از لجن شده و میکروارگانیسم ها و باکتری ها در آن تکثیر یافته و رشد می کنند. واکنش های بیولوژیکی که در جریان تکثیر و رشد آنها اتفاق می افتد باعث می شود که مواد آلی آلاینده تجزیه شده و فاضلاب تصفیه گردد. انجام این واکنش ها همچنین سبب تبدیل حجم قابل توجهی از لجن به بیوگاز و کاهش حجم لجن می شود. بیوگاز تولید شده که عمدتاً متان است از طریق لوله خروج بیوگاز از سپتیک تانک خارج می گردد. در ادامه پساب بخش اول با عبور از مسیر ارتباطی تعبیه شده در دیوار جداکننده، وارد بخش دوم سپتیک تانک می وارد بخش دوم سپتیک تانک می شود. در این بخش ذرات بسیار ریز چربی و روغنی که در فاضلاب باقی مانده باشد، بر روی سطح شناور می گردند. در نهایت پساب زلال شده از طریق لوله خروجی از سپتیک تانک خارج می شود.


سپتیک تانک ساده ترین و پر کاربردترین واحد مورد استفاده در تصفیه فاضلاب به ویژه فاضلاب های بهداشتی - انسانی است. سپتیک تانک مخزنی است که در آن فاضلاب به کمک فرایندهایی از قبیل ته نشینی، شناور سازی و بیولوژیکی تصفیه می گردد. لوتوس سپتیک تانک های خود را به دو صورت بتنی و پلی اتیلنی ساخته و عرضه می نماید. از این سپتیک تانک ها بطور گسترده ای در واحدهای مسکونی و ویلایی، مجتمع های مسکونی و اداری، کارگاه های عمرانی و ساختمانی، کارخانجات تولیدی و صنعتی، هتل ها، رستوران ها، و مجتمع های تفریحی و ورزشی استفاده می شود.


چنانکه در شکل بالا مشاهده می شود هر سپتیک تانک از اجزای مختلفی تشکیل شده است. اجزای مهم هر سپتیک تانک عبارتند از:


1- سیستم ورودی فاضلاب: شامل لوله و بافل (میانگیر) ورودی است. 

2- مخزن اولیه سپتیک تانک: که بیشترین حجم سپتیک تانک را به خود اختصاص داده و معمولا 70-60 درصد حجم کل سپتیک تانک مربوط به این بخش است.

3- دیواره جداکننده: که باعث جلوگیری از ورود لجن و چربی و روغنهای شناورشده به مخزن زلال سازی می شود.

4- مخزن زلال سازی: این مخزن تقریبا 30 درصد حجم کل سپتیک تانک را شامل شده و در آن فاضلاب عاری از مواد قابل ته نشینی و شناوری تجمع می یابد.

5- خروج بیو گاز (تهویه): از طریق این مجرا گازهای تولید شده ناشی از فرآیندهای بی هوازی تصفیه فاضلاب که عمدتا متان است از سپتیک تانک خارج می گردد.

6- سیستم خروجی فاضلاب: شامل بافل و لوله خروجی سپتیک تانک می باشد.



مکانیزم عملکرد سپتیک تانک


ابتدا فاضلاب از طریق لوله ورودی وارد بخش اول سپتیک تانک می شود. این بخش که توسط یک دیواره جدا کننده از بخش دوم مخزن جدا شده است، حجمی معادل دو سوم از کل حجم سپتیک تانک را شامل می شود. با ورود فاضلاب به این بخش، مواد معلق و ذرات خارجی به سبب وزن بیشتر خود به سمت پایین حرکت کرده و در کف مخزن ته نشین می شوند. روغن و چربی ها نیز به دلیل اینکه دارای وزن مخصوص کمتری نسبت به فاضلاب هستند، به سمت بالا حرکت نموده و بر روی سطح شناور می گردند.


تجمع مواد ته نشین شده در کف مخزن باعث ایجاد توده ای از لجن شده و میکروارگانیسم ها و باکتری ها در آن تکثیر یافته و رشد می کنند. واکنش های بیولوژیکی که در جریان تکثیر و رشد آنها اتفاق می افتد باعث می شود که مواد آلی آلاینده تجزیه شده و فاضلاب تصفیه گردد. انجام این واکنش ها همچنین سبب تبدیل حجم قابل توجهی از لجن به بیوگاز و کاهش حجم لجن می شود. بیوگاز تولید شده که عمدتاً متان است از طریق لوله خروج بیوگاز از سپتیک تانک خارج می گردد. در ادامه پساب بخش اول با عبور از مسیر ارتباطی تعبیه شده در دیوار جداکننده، وارد بخش دوم سپتیک تانک می وارد بخش دوم سپتیک تانک می شود. در این بخش ذرات بسیار ریز چربی و روغنی که در فاضلاب باقی مانده باشد، بر روی سطح شناور می گردند. در نهایت پساب زلال شده از طریق لوله خروجی از سپتیک تانک خارج می شود.


لجن انباشته شده در سپتیک تانک پس از حدود دو سال نیاز به تخلیه دارد. به هنگام تخلیه بهتر است، کمی از لجن را در سپتیک تانک باقی گذاشت. زیرا این لجن حاوی میکروارگانیسم ها و باکتری های موثر در تصفیه بوده و تخلیه کامل آنها باعث طولانی شده زمان راه اندازی مجدد بخش بیولوژیکی سپتیک تانک می شود.


 


موارد کاربرد سپتیک تانک


ویژگیهای سپتیک تانک سبب کاربرد گسترده آنها در بخش های مختلف خانگی، بهداشتی و صنعتی شده است. برخی از اصلی ترین موارد کاربرد سپتیک تانک ها عبارتند از:


1- پیش تصفیه و تصفیه مقدماتی فاضلاب بهداشتی واحدهای مسکونی، مجتمع های تجاری و اداری، هتل ها و رستوران ها به دلیل قوانین شهرداری و سازمان حفاظت محیط زیست


2- حذف ذرات قابل ته نشینی، چربی و روغن های موجود در فاضلاب رستوران ها و سالن های غذا خوری جهت جلوگیری از پر شدن سریع چاه جذبی و گرفتگی لوله ها به سبب تجمع چربی و ذرات درشت قابل ته نشین


3- متعادل سازی و پمپاژ فاضلاب در سیستم های تصفیه فاضلاب

  • علی حسینی

مزایای سپتیک تانک چیست؟
به طور کلی پیش تصفیه فاضلاب در سپتیک تانک ساده ترین و ارزان ترین نوع روش طبیعی تصفیه می باشد که برای جمعیتهای محدود همانند یک واحد ساختمان و یا مجتمعی از چند واحد مسکونی و یا موسسات کوچک و سایر مراکز جمعیتی مورد استفاده قرار می گیرد و در نقاطی که حجمهای فاضلاب کم و مواد سمی در آنها موجود نمی باشد و درصد بالایی از مواد آلی محلول اکسید شدنی هستند این فرآیند نسبت به سیستم هوازی دارای مزایای بیشتری است .
از مزایای دستگاه سپتیک تانک بی هوازی،سرعت و آسانی حمل و نصب آن در هر مکان،مقرون به صرفه بودن از نظر زمان، عدم نیاز به فضا و مکان گسترده ،عدم نیاز به سرویس و نگهداری بعدی ،عدم نیاز به قطعات مکانیکی و کادر متخصص، کارکرد دستگاه بدون صدا می باشد،همچنین تولید و نگهداری دستگاه هیچگونه ارزبری ندارد و نسبت به سایر سیستمها کاملاً اقتصادی و مقرون به صرفه بوده و حافظ محیط زیست می باشد. در ضمن تفاوت سپتیک تانک تولیدی این شرکت با سپتیک تانک های سنتی این می باشد که با توجه به این که سپتیک تانک های سنتی را معمولأ با مصالحی از قبیل آجر و بلوک می سازند پس از ورود فاضلاب به سپتیک تانک به تدریج لای و جرم فاضلاب سنگین ، منافذ جذب بین بلوک و آجر دیواره و کف سپتیک را مسدود وکم کم زمین اطراف سپتیک را اشباع و قدرت جذب فاضلاب اطراف سپتیک را محدود می نماید در این زمان اصطلاحاً می گوییم سپتیک پر شده است و پس از تخلیه سپتیک تانک توسط کامیون های فاضلاب کش چون زمین اطراف سپتیک تانک اشباع شده عملأ سپتیک تانک تا زمانی کار خواهد کرد که مجدداً پر شود و این عمل (پرشدن سپتیک تانک) به علت غیر قابل نفوذ بودن اطراف سپتیک تانک خیلی سریع اتفاق خواهد افتاد ولی در سپتیک تانک های بتونی ساخت این شرکت با توجه به ایزوله بودن هیچگونه آبهای سطحی به آن نفوذ نمی نماید و فاضلاب نیز به بیرون از سپتیک تانک نشت نخواهد داشت لذا عمل تجزیه و تصفیه فاضلاب تماماً در واحد پکیج تصفیه فاضلاب اتفاق خواهد افتاد و فقط پسآب حاصل از آن به چاه های جاذب منتقل می گردد که این پسآب نیز، چون هیچگونه فاضلاب سنگین را به همراه ندارد حتی موجب تخریب چاه جاذب نیز نمی گردد و وقتی پس از چندین سال مجبور به تخلیه سپتیک گردیم باز هم پس از تخلیه دارای یک سپتیک تانک با وضعیت روز اول خریداری خواهیم بود و این سپتیک تانک می تواند مثل روز اولش برای ما کار نماید.سپتیک تانک

  • علی حسینی

اکثر کارخانجات (رنگ، خودرو، لبنی ، کشتارگاهی و ...)، بیمارستانها، کمپ ها و .... با توجه به محدودیت فضا، دبی کم فاضلاب و همچنین قابلیت جابجایی و سرویس و نگهداری آسان و همچنین مقرون به صرفه بودن به سمت تهیه و نصب پکیج های پیش ساخته فلزی، کامپوزیتنی و پلی اتیلنی، سوق پیدا کرده اند. با استفاده از پکیج های تصفیه فاضلاب می توان تمامی فاضلابهای صنعتی و بهداشتی با میزان آلودگی های مختلف را تصفیه نمود.
شرکت مهندسی دریا انرژی سولار با استفاده از واحد طراحی و مهندسی و نرم افزارهای روز دنیا و همچنین کارگاه مجهز ساخت، این پکیج ها را با راندمان بالا، فضای کم و قیمت تمام شده مناسب ارائه می نماید. 
پکیجهای قابل ارائه:
پکیج های تصفیه فاضلاب صنعتی
پکیجهای جمع آوری و جداسازی روغن: DAF, API, CPI
پکیج های تصفیه فاضلاب بهداشتی انسانی
پکیجهای ترکیبی و متناسب با نیاز مشتری

تصفیه فاضلاب صنعتی

تصفیه فاضلاب صنعتی


  • علی حسینی
تصفیه خانه بتنی
شرکت مهندسی دریا انرژی سولار با عنایت به درخواست و مناقصات مختلف، تصفیه خانه های بتنی و همچنین ساخت و نصب تجهیزات الکترومکانیکال تصفیه خانه های بزرگ ، شهری ، صنعتی را در اولویت برنامه های جاری خود قرارداده است

  • علی حسینی